Gratis verzending en retourneren
Gratis telefonisch advies
Achteraf betalen met Klarna
0
0
Gratis verzending en retourneren
Gratis telefonisch advies
Achteraf betalen met Klarna

Door Flycarpets, 22 oktober 2020

Laat je kinderen op een vloerkleed spelen

Laat je kinderen op een vloerkleed spelen

Kinderen horen comfortabel te kunnen spelen, je wilt dan niet dat je kind op een koude vloer zit. Vandaar dat je het beste een kindervloerkleed kan aanschaffen, maar waar moet je opletten? Dat gaan we je in dit artikel haarfijn uitleggen.

De stijl

Je kan het beste als eerste bekijken welke stijl bij je kinderkamer past, hierbij kan je het beste de leeftijd, geslacht en interesses van een kind in gedachte houden.

Jongenskamer

Bij jongens denken we vooral aan de kleur blauw, maar ook rood, bruin en groen kunnen leuk zijn in een jongenskamer. Om het meer een kindervloerkleed te maken, zijn er meestal afbeeldingen in verwerkt. Jongens zijn vaak gek op auto’s, raketten en voetballen, dit zie je dan ook terug in de kindervloerkleden voor jongens. Denk bijvoorbeeld aan een jongen van 8 die gek is op voetballen, dan kan je een vloerkleed aanschaffen die in de vorm is van een voetbal.

Meisjeskamer

In een meisjeskamer zien we vooral de kleuren roze, paars en geel terugkomen. Dit zien we dan ook terug bij de kindervloerkleden voor meisjes. Qua patronen zien we vooral hartjes, vlinders en bloemen terugkomen op de vloerkleden. Meisjes vinden dat over het algemeen leuk en daarom is dit ook een veilige optie.

Babykamer

De kindervloerkleden bij baby’s zijn niet te vergelijken met die van oudere jongens of meisjes, vandaar dat we dit apart behandelen. Als de baby een meisje is, dan zien we lichtroze terugkomen en bij een jongen is dat lichtblauw. Net zoals op de beschuit met muisjes. De prints zijn ook veel schattiger op een vloerkleed voor baby’s. Kijk bijvoorbeeld is naar deze vloerkleed, super schattig hé!

Materiaal

Als je een vloerkleed voor je kind op het oog hebt, dan is het belangrijk dat je erachter komt of het daadwerkelijk een kindervloerkleed is. Dit zijn namelijk vloerkleden waarop geknoeid mag worden, je kan ze daarna makkelijk schoonmaken. Kindervloerkleden zijn vaak niet hoogpolig, daar kan je namelijk makkelijk over struikelen. Kleine objecten zijn al snel niet goed zichtbaar in het vloerkleed en dat kan ervoor zorgen dat je daarover valt. Daarnaast wil je dat kinderen makkelijk kunnen spelen op een kindervloerkleed, dat is alleen mogelijk bij een laagpolige vloerkleed.

Je hebt nu genoeg bagage om aan de slag te gaan met je zoektocht naar de juiste kindervloerkleed. Neem eens een kijkje in ons assortiment kindervloerkleden en wie weet, vind je er één die perfect bij de interieur past van je kinderkamer.